105 минути София

Историята на града.

Посветен на 140 годишнината от обявяването на София за столица, разказът се движи по времевата линия от първите регистрирани артефакти в софийското поле от 6000 г. пр. Хр. до последните събития от наши дни.

Гледай от цял свят. Документален, 2018 г., 105 мин., цветен, HD, не съдържа насилие, българско аудио, английски субтитри. Режисьори Мишо Ланджев и Камен Воденичаров. Продукция на „Камен Во Студио“.

Сподели историята ни със света

Със субтитри на:

 • английски
 • испански
 • френски
 • немски
 • италиански
 • словенски
 • японски
„Един виден представител от публиката в Русия изрази мнение, че филма задължително трябва да влезе в учебната програма на училищата както в България, така и в Русия и всички единодушно се съгласиха с него.“ - Зорница Петкова, представител на филма
КУПИ СИ БИЛЕТ

ПОКУПКАТА ЗАХРАНВА

70% от покупката ти на филма във Филмаби дават глас на Камен Воденичаров и екипа на „Камен Во Студио“ през 2021 година за създаването на новия сезон на поредицата „5 минути София - Кварталите на града“.

Block Quote

Купи. Дай глас.

Натисни стрелката. Посочи сумата по избор.

Получи линк в имейла си. Гледай в рамките на 72 часа.

Обслужваме българи от цял свят. Сумата за билетите ще бъде конвертирана във Вашата валута съгласно курса на банката Ви. За въпроси за заплащането и предоставянето на поръчката Ви, КЛИКНЕТЕ ТУК.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Обслужваме българи от цял свят.

 • Сумата ще бъде конвертирана във Вашата валута съгласно курса на банката Ви.
 • Напълно НЕЗАВИСИМИ сме.
 • Не продаваме Вашата информация.
 • Сигурността на Вашите данни е наш приоритет.

СЛЕД ПОКУПКАТА  

 • Ще получите имейл с линк към филма и касовата бележа на имейла, от който сте платили.
 • Ще бъдете пренасочени към страницата да гледате филма. Екипът на Филмаби работи да направи пренасочването от всеки браузър възможно, но ако пренасочването не стане, проверете имейла си за линка към филма.
 • Молим Ви да си проверите СПАМ ПАПКАТА, ако не  получите имейл от Филмаби. Винаги може да ни пишете на guest@filmabee.com

ГЛЕДАЙТЕ НА ТЕЛЕВИЗОРА

 • Можете да използвате кастинг на Chromecast, Firestick или Android, за да гледате филма на телевизор.
 • Прехвърлете цялата страница на Вашия Chromecast, а не само филма.
 • Понастоящем не поддържаме Airplay към Apple TV.


Екипът на „Камен Во Студио“ реализира осем сезона от поредицата „5 минути София“.
Епизодите от поредицата „5 минути София“ са гледани от общо над два милиона зрители.
През 2018-та се създаде документалния филм „105 минути София – историята на града“.
Прогнозата за пълнометражния филм е да достигне доколкото може повече зрители по света.
Екипът на „105 минути София“

България сутрин

БНТ

БНР

actualno.com

Гледай Камен Воденичаров на живо в предаването на Филмаби ЗАВРЪЩАНЕ тази неделя 28.02.2021 ТУК.

Едно любовно писмо към София

Филмът представя откритията в археологията, архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и изкуствата през различните епохи на съществуването на града.

Лентата показва най-ярките събития и факти, ролята на личностите и хората, населявали града в продължение на 8000 години.

Минералните извори, планината Витоша, плодородните полета и горите, пълни с живот, привличат древните траки и келти. Зрителят вижда инфраструктурните проекти на римските императори, уменията в живописта, занаятите на българите, разрушенията и градежите на мюсюлманите, борбите и съжителството на религиите и изграждането на съвременния облик на българската столица.

Филмът включва документални кадри от архива на Българска национална филмотека, актьорски възстановки на лица и събития от историята на града, 2D и 3D анимации от отминали времена.

No items found.

Санкт Петербург, Русия, Април 2019 г. - Фестивала „Бели Нощи“

„Всички изгледаха филма с много внимание и после ми задаваха въпроси около 30 мин. Голяма част от тях бяха за работата по филма. Имаше много коментари и похвали относно професионализма, с който е направен. Изразиха надеждите си, че връзките между двете страни отново ще станат толкова топли, колкото са били. Всички на фестивала, а и извън него, много спонтанно и искрено изразяваха радостта си, че виждат човек от България сред тях. Определено се усещаше любов и радост към мен като представител на екипа и на България, както и дълбока благодарност, че са гледали „105 минути София - историята на града“.

Един виден представител от публиката изрази мнение, че филма задължително трябва да влезе в учебната програма на училищата както в България, така и в Русия и всички единодушно се съгласиха с него.

Вследствие на това фестивално участие, филмът беше поканен и на други руски фестивали.“

Зорница Петкова, представител на филма

Бъди със здраве и остани с вдъхновение!

КУПИ СИ БИЛЕТ